Workshop fotbal feminin

Federația Română de Fotbal organizează în luna februarie, prin departamentul GROW și Academia Națională de Fotbal, primul curs dedicat antrenorilor și antrenoarelor din fotbalul feminin.

Pentru FRF, 2021 a marcat atingerea unui obiectiv îndelung așteptat – lansarea primei Strategii pentru Dezvoltarea Fotbalului Feminin, pentru perioada 2021-2026. Acum mergem mai departe în implementarea acestei strategii.

Prin workshopul pentru fotbal feminin, creat pentru specialiștii din zona tehnică ai cluburilor, ne propunem să aducem împreună cei mai importanți antrenori din fotbalul feminin românesc. Alături de experți UEFA și de reprezentanți ai Școlii Federale de Antrenori, vom încerca să detaliem tematici de interes pentru dezvoltarea echipelor de fotbal feminin, precum tranziția junioarelor către fotbalul profesionist.

CÂND?
11-12 februarie 2022, VINERI-SÂMBĂTĂ

Evenimentul se va desfășura fizic, în București.

PUBLIC ȚINTĂ

Evenimentul este organizat exclusiv pentru antrenorii și antrenoarele de la cluburile de fotbal feminin (sau cu secții de fotbal feminin) din cele 3 ligi din România sau de la cluburile de copii și juniori cu activitate în fotbalul feminin.

TEMATICĂ & ELEMENTE DIN WORKSHOP

Women’s football, the pathway from youth to senior level, and the retention of girls in women’s game
Lector: Jarmo Matikainen (antrenor UEFA PRO)

  • Filosofia fotbalului românesc
  • Dezvoltarea fotbalului feminin pe vârste
  • Cum faci tranziția de la juniorat către fotbalul de elită
  • Rolul unui preparator fizic în echipele de fotbal feminin
  • Comunicarea în fotbalul feminin
  • Leadership în fotbalul feminin

Cursul se va desfășura în limba engleză.

PROGRAM EVENIMENT

VINERI, 11 februarie – 09.30 – 17.00 (cu pauză de prânz)
SÂMBĂTĂ, 12 februarie – 09.00 – 13.00 (cu pauză de prânz)

CALENDAR ÎNSCRIERI

  • 26 ianuarie – 7 februarie – înscrieri la formularul de mai jos
  • 8 februarie – anunțare listă participanți & detalii logistice trimise
  • 11 februarie – START eveniment

COST

Participarea în acest program organizat de Fedrația Română de Fotbal este gratuită.
Numărul de participanți este limitat la 30, maxim 1 participant din partea fiecărui club de fotbal feminin, aplicațiile urmând a fi selectate în baza răspunsurilor din formularul de înscriere, în cazul mai multor doritori din partea aceluiași club.

Academia Națională de Fotbal FRF (ANF) educă specialiștii și organizațiile sportive pentru a dezvolta în mod sustenabil fotbalul românesc. Lansată în 2021, ANF își propune să devină cel mai important livrator de programe educaționale în sport din România, furnizând un model organizațional pentru sportul local. Prin Academia Națională de Fotbal și platforma de e-learning Academia by FRF, Federația Română de Fotbal își propune să livreze cursuri destinate atât sportivilor și specialiștilor care lucrează direct cu aceștia, cât și profesioniștilor din afara terenului de joc, care se ocupă de managementul sportiv, marketing, voluntariat, șamd.

Alte noutăți