Recomandare Carte: Leadership tăcut. Cum sa câstigi inimile, mințile si meciurile

Carlo Ancelotti este singurul manager din istoria fotbalului care a câștigat titlul în fiecare dintre cele mai importante campionate din Europa: Serie A (AC Milan), Bundesliga (Bayern Munchen), Premier League (Chelsea), Ligue 1 (PSG) și La Liga (Real Madrid). Are în palmares 4 Ligi ale Campionilor, câte două cu AC Milan și cu Real Madrid. Dar tot el este omul care a stat pe banca Milanului la celebra finală UCL pierdută de „rosso-nerri” în fața lui Liverpool, după ce la pauză italienii conduceau cu 3-0.

O experiență profesională vastă, pe care, în 2017, a ținut să o strângă într-o carte. Ajutat în scriere de Chris Brady și de Mike Forde, doi dintre marii speaker motivaționali din industria sportului, Don Carlo a mai izbutit o mare performanță: aceea de a livra tuturor celor care vor să lucreze în antrenorat o adevărată comoară de informație.

În ”Leadership tăcut” Ancelotti dezvăluie povestea întreagă a carierei sale manageriale, conducând cititorul din vestiar pe terenul de antrenament și din sufrageria casei sale în biroul patronului cu aceeași gentilețe cu care își face meseria.

Extrem de sincer, el își descrie și metodele, și îndoielile, își recunoaște greșelile și-și amintește deciziile care l-au adus la succes, dar invocă și momentele delicate pe care majoritatea antrenorilor trebuie să le facă față în raport cu patronatul.

Stilul său de catifea n-are nimic de-a face cu tumultul din jurul rivalilor săi. Dar este un mod prin care Don Carlo a reușit mai mereu să ”câștige inimile, mințile și meciurile”, așa cum menționează chiar pe coperta cărții. Doar așa a putut să loializeze personalități extrem de puternice, dar și complet diferite, precum cele ale lui Cristano Ronaldo, David Beckham sau Zlatan Ibrahimovici. Uluitor și fascinant!

”Leadership tăcut” e tipul de carte periculoasă. Cea care te poate face să uiți de tot și să dorești să o devorezi, nu doar s-o citești.

Cea pe care nu prea poți să subliniezi porțiunile importante pentru că asta ar însemna să o cam ”murdărești” pe toată. Dar, cu siguranță, e o lucrare de căpătâi care n-ar trebui să lipsească din bibloiteca niciunui antrenor.

Ceea ce invățăm de la Carlo Ancelotti este să promovăm “metoda tacută“ cand ne aflăm la conducere – cu un stil relaxat, empatic si centrat pe ideea că jucătorii ating performanța când se simt confortabil, nu când se află sub presiune.

Financial Times

Ancelotti este cel mai mare manager din Europa.

The Telegraph

Ancelotti se remarcă în haoticul peisaj cotidian ca un filozof deschis la minte. Care este abordarea lui? Să-i protejeze pe jucători, sa creeze o rețea de relații si să stea la masa cu oamenii pe care ii consideră o familie.

Schools Week Reviews

Nu îl intrece nimeni pe acest manager internațional al situațiilor de criză când explică metoda prin care a colaborat cu superstarurile (Cristiano Ronaldo si Gareth Bale), cu președinții de club dificili (Silvio Berlusconi si Roman Abramovich) sau strategia folosită pentru a face față isteriei din mass-media.

Sport Magazine

Cartea lui Ancelotti conține pagini întregi de indicii ale geniului său managerial, susținute de mărturiile lui Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimović, John Terry și mulți alții.

ACEST ARTICOL FACE PARTE DIN PRIMA EDIȚIE A NEWSLETTER-ULUI TEHNIC FRF.

PENTRU A TE ABONA, APASĂ BUTONUL DE MAI JOS:

Alte noutăți

ÎNSCRIERI CURS LICENȚA UEFA A ELITE – 2024, București

ÎNSCRIERI CURS LICENȚA UEFA A ELITE – 2024, București

Începând cu data de 31 MAI 2024 până la data de 26 IUNIE 2024, Școala Federală de Antrenori din cadrul Federației Române de Fotbal anunță perioada de depunere a dosarelor pentru candidații care doresc să urmeze cursurile licenței UEFA A ELITE. REZULTATE FINALE...