Introducere în analiză video și scouting

Federația Română de Fotbal lansează, în 2023, primul curs realizat intern despre analiză video și scouting, în limba română.

Este vorba despre un curs introductiv în care vom discuta despre bazele scoutingului, bazele analizei colective și individuale, despre necesitatea acestora în fotbalul de azi și despre cum putem începe o carieră în acest domeniu.

PUBLIC ȚINTĂ

Acest curs este conceput pentru începători, pentru oricine este pasionat de fotbal și dorește să-și transforme această pasiune în job. În egală măsură cursul este oportunitate bună pentru cei care deja activează în domeniul fotbalistic dar care vor să se specializeze pe această nișă.

STRUCTURĂ CURS

Sesiunile de curs definesc principalele elemente de bază din domeniul scouting-ului și acoperă următoarele tematici:

  • Ce este fotbalul? Deși este o întrebare care pare banală este cea care pune bazele înțelegerii fenomenului fotbalistic.
  • Fazele jocului – este important ca înainte de a vorbi despre scouting să învățăm să identificăm specific ceea ce observăm. Prin acest mod reușim să punem bazele un limbaj comun.
  • Analiza adversarului – este important să învățăm să identificăm tiparele jocului colectiv până să ajungem la procesul mai amănunțit al analize individuale.
  • Analiza echipei proprii – este necesar să ne raportăm la propria echipă atât în în sens colectiv cat și în sens individual pentru a identifica diferențele între momentul în care ne aflăm și o analiza unui moment viitor care ne poate prezenta un nivel de progres.
  • Scouting – bazele scoutingului de jucatori. Formarea de rapoarte inițiale și detaliate despre performanța individuală 

Cursanții vor primi, la finalul celor 2 zile de curs, o temă legată de analiză video și rapoarte de scouting.
Doar după realizarea acestei tema, cursanții pot primi o diplomă emisă de Academia Națională de Fotbal care să ateste absolvirea acestui modul.

LECTOR

Cursul va fi livrat de Gabriel Glăvan, Head of Recruitment la UTA Arad, Analist Video Echipa Națională U21 și lector în cadrul Școlii Federale de Antrenori pentru licențele UEFA.

CALENDAR ÎNSCRIERI:

  • 1-9 martie – doritorii se pot înscrie prin formularul de mai jos
  • 10 martie – anunțare listă scurtă de participanți selectați
  • 16 martie – START curs

CALENDAR SESIUNI DE CURS:  

  • JOI, 16 martie – 09.00-17.00
  • VINERI, 17 martie – 09.00-17.00

LOCAȚIE CURS:

Cursul va fi organizat în format FIZIC, la sediul FRF, sala Nicolae Dobrin.
Adresă: str. Șerbănică Vasile, nr. 12, București.

COST:

Costul acestui curs este de 680 lei. Plata se va face în contul Academiei Naționale de Fotbal după anunțarea listei finale de participanți selectați (începând cu 10 martie).   

Numărul de participanți este limitat la 30 pentru acest workshop, aplicațiile urmând a fi selectate în baza răspunsurilor din formularul de înscriere. În cazul departajării, vor avea prioritate reprezentanții cluburilor afiliate FRF și cei care lucrează în departamentul de scouting al unui club, dar și motivația exprimată în formularul de înscriere.

Alte noutăți

ÎNSCRIERI CURS LICENȚA UEFA A ELITE – 2024, București

ÎNSCRIERI CURS LICENȚA UEFA A ELITE – 2024, București

Începând cu data de 31 MAI 2024 până la data de 26 IUNIE 2024, Școala Federală de Antrenori din cadrul Federației Române de Fotbal anunță perioada de depunere a dosarelor pentru candidații care doresc să urmeze cursurile licenței UEFA A ELITE. INSTRUCȚIUNI...