Engagement pentru cluburile amatoare

Prima ediție a cursului de Fan Engagement are loc în pauza de iarnă, în 15 și 16 decembrie, 100% online

Engagement, sau Fan Engagement – va defini elementele Comunicare, Branding, Marketing și Social Media – toate grupate într-un curs de 2 zile, construit pentru nevoile unui club aflat la început de drum în procesul de definire a unei strategii de comunicare.

Organizat de Federația Română de Fotbal, prin ANF (Academia Națională de Fotbal), cursul își propune să ofere instrumente și resurse pentru ca fotbalul românesc la nivel de bază să devină un liant social în comunități.

PUBLIC ȚINTĂ

Cursul este dedicat cluburilor din Liga 3, Liga 4, Fotbal Feminin, Copii & Juniori sau Futsal, afiliate FRF. Mai precis, această formare este construită pentru nevoile responsabililor de Marketing, Comunicare sau Relația cu Fanii din organigrama unui club amator.

Pentru cluburile din Liga 1 și Liga 2 se va organiza un modul separat, în 2022, adaptat nivelului de complexitate al fotbalului profesionist.

STRUCTURĂ CURS

Sesiunile de curs definesc noțiunea de Fan Engagement și acoperă următoarele tematici:

 • Introducere și definirea termenilor
 • Dezvoltarea unei identități de club
 • Comunicarea cu fanii
 • Promovarea acțiunilor echipei
 • Creșterea prezenței în comunitate
 • Studiu de caz

În prezentarea temelor de curs vor fi folosite cât mai multe exemple concrete (din țară și din străinătate), ce pot fi aplicate de cluburile aflate la început de drum.
La finalul cursului, participanții vor primi un exercițiu creativ în baza căruia vor primi certificatul de participare la curs.

LECTORI

Diana Pirciu – Engagement Manager FRF
Nicoleta Coșoreanu – Public Relations Assistant FRF
George Ștucan – Digital Coordinator FRF
Iulia Niculae – Cuciurean – Marketing Manager FRF
*Studiul de caz va fi prezentat de un club din Liga 1

CALENDAR ÎNSCRIERI:

 • 2 – 9 decembrie – doritorii se pot înscrie prin formularul de mai jos
 • 10 decembrie – anunțare listă scurtă de participanți selectați
 • 15 decembrie – START curs

CALENDAR SESIUNI DE CURS:  

 • Miercuri, 15 decembrie – 17.00-19.00
 • Joi, 16 decembrie – 17.00-19.00

Cursul va fi organizat în întregime ONLINE, prin platforma ZOOM.

COST:

Costul acestui curs este de 280 de lei. Plata se va face în contul Academiei Naționale de Fotbal după anunțarea listei finale de participanți selectați (începând cu 9 decembrie).   

Numărul de participanți este limitat la 25, aplicațiile urmând a fi selectate în baza răspunsurilor din formularul de înscriere. Vor avea prioritate reprezentanții cluburilor afiliate FRF, care ocupă un rol în departamentele Marketing, Comunicare, Relația cu Fanii, în organigrama unui club.

Academia Națională de Fotbal FRF (ANF) educă specialiștii și organizațiile sportive pentru a dezvolta în mod sustenabil fotbalul românesc. Lansată în 2021, ANF își propune să devină cel mai important livrator de programe educaționale în sport din România, furnizând un model organizațional pentru sportul local. Prin Academia Națională de Fotbal și platforma de e-learning Academia by FRF, Federația Română de Fotbal își propune să livreze cursuri destinate atât sportivilor și specialiștilor care lucrează direct cu aceștia, cât și profesioniștilor din afara terenului de joc, care se ocupă de managementul sportiv, marketing, voluntariat, șamd.

Alte noutăți