CURS Surse de finanțare nerambursabilă disponibile pentru organizații sportive

Federația Română de Fotbal organizează pentru prima dată un curs pentru tematica finanțărilor nerambursabile pe care organizațiile sportive sau care derulează activități sportive le pot accesa.

Acest program își propune să fie o scurtă introducere în acest domeniu, să familiarizeze participanții cu ce presupune accesarea unei surse de finanțare nerambursabile, dezvoltându-le capacitatea de a identifica corect atât nevoile de dezvoltare organizațională, cât și sursele de finanțare prin care acestea pot fi acoperite.

Participanții vor avea ocazia să identifice idei de proiect și să le coreleze cu sursele de finanțare pe care le pot accesa pentru acestea, asigurându-se că trec prin toți pașii specifici identificării unei surse de finanțare eligible. Vor avea, de asemenea, ocazia să primească feedback de la colegi și trainer, ceea ce facilitează îmbunătățirea propunerii și crește sansele ca, în momentul în care aleg să acceseze efectiv fonduri, să fie mult mai bine pregătiți.

Cursul este unul interactiv, aplicat, bazat pe abordarea experiențială în training, îmbinând elemente din teoria jocului (game based learning), precum și elemente specifice unui proces de coaching care să permită participanților identificarea propriului potențial în domeniul vizat de curs și să îi încurajeze să acceseze într-un timp cât mai scurt cel puțin o sursă de finanțare nerambursabilă.

ELEMENTE CURS
În urma acestui curs, participanții:

 • Vor înțelege ce înseamnă și care sunt condițiile de eligibilitate (inclusiv eligibilitatea cheltuielilor) și documentația necesară întocmirii și depunerii unui proiect
 • Care sunt pașii pe care ar trebui să îi urmeze pentru accesarea fondurilor
 • Ce surse de finanțare există în prezent / viitor, și pe care le pot accesa
 • Vor înțelege aspecte din modul de implementare a unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile – monitorizare, proceduri de raportare și decont.

PUBLIC ȚINTĂ

Acest curs este dedicat fie managerilor din cluburile de fotbal afiliate FRF (Președinte, Secretar General), fie celor direct responsabili de întocmirea și depunerea dosarelor de finanțare (persoane care să urmărească finanțările sau care să știe ce să ceară unui consultant).

CALENDAR ÎNSCRIERI

 • 17-28 octombrie – doritorii se pot înscrie prin formularul de mai jos
 • 28 octombrie – anunțare listă scurtă de participanți selectați
 • 1 noiembrie – START curs

CALENDAR SESIUNI DE CURS

 • MARȚI, 1 noiembrie – 09.00-17.00
 • MIERCURI, 2 noiembrie – 09.00-17.00
 • JOI, 3 noiembrie – 09.00-17.00
  *calendarul unei zile de curs include coffee breaks & pauza de prânz

MOD DE LIVRARE

Cursul va fi organizat în format fizic, la sediul Federației Române de Fotbal din București, str. Serg. Șerbănică Vasile, nr. 12, Sector 2, București.

COST

Costul acestui curs este de 1.180 LEI, iar acest cost include coffee breaks și mesele de prânz din fiecare zi, cât și kit-ul de participant.

Numărul de participanți este limitat la 15, aplicațiile urmând a fi selectate în baza răspunsurilor din formularul de înscriere, legate de motivația de participa în program.

ÎNSCRIERILE SUNT ÎNCHISE. DOUĂ SESIUNI DE CURS VOR FI ORGANIZATE DATORITĂ NUMĂRULUI MARE DE PARTICIPANȚI.
O NOUĂ EDIȚIE A CURSULUI VA FI ORGANIZATĂ ÎN 2023.

Alte noutăți

ÎNSCRIERI CURS LICENȚA UEFA A ELITE – 2024, București

ÎNSCRIERI CURS LICENȚA UEFA A ELITE – 2024, București

Începând cu data de 31 MAI 2024 până la data de 26 IUNIE 2024, Școala Federală de Antrenori din cadrul Federației Române de Fotbal anunță perioada de depunere a dosarelor pentru candidații care doresc să urmeze cursurile licenței UEFA A ELITE. REZULTATE FINALE...