UEFA Supporter Liaison Officer

Federația Română de Fotbal organizează, prin Academia Națională de Fotbal, cursul pentru responsabilii cu legătura cu suporterii.

În 2022, împreună cu UEFA Academy și SD Europe, Academia Națională de Fotbal organizează primul curs pentru SLO (Responsabilul cu legătura cu suporterii în cadrul unui club), rol inclus și în dosarul de licențiere și certificare.

Un ofițer de legătură cu suporterii (SLO) este persoana din cadrul unui club care acționează ca o punte de legătură între clubul însuși și suporterii clubului.

Acest curs este dedicat doar echipelor din Liga 1 și Liga 2 iar numărul de participanți este limitat la 20, aplicațiile urmând a fi selectate în baza răspunsurilor din formularul de înscriere. Formularul de înscriere a fost trimis către cluburi prin e-mail.
Cursul, în urma căruia cursanții vor primi un certificat de participare UEFA, va fi organizat în 2022 pe durata a 4 zile (ianuarie și aprilie), prima sesiune de curs fiind în 18-19 ianuarie 2022.

Dacă vrei să aflii mai multe despre acest rol, importanța lui sau bune practici, te invităm să consulți Ghidul practic al UEFA pentru Responsabilul cu legătura cu suporterii.

Academia Națională de Fotbal FRF (ANF) educă specialiștii și organizațiile sportive pentru a dezvolta în mod sustenabil fotbalul românesc. Lansată în 2021, ANF își propune să devină cel mai important livrator de programe educaționale în sport din România, furnizând un model organizațional pentru sportul local. Prin Academia Națională de Fotbal și platforma de e-learning Academia by FRF, Federația Română de Fotbal își propune să livreze cursuri destinate atât sportivilor și specialiștilor care lucrează direct cu aceștia, cât și profesioniștilor din afara terenului de joc, care se ocupă de managementul sportiv, marketing, voluntariat, șamd.

Alte noutăți