Federația Română de Fotbal organizează din nou, în toamna anului 2024, cursul realizat intern despre analiză video și scouting, în limba română. Cu peste 200 de absolvenți în ultimii 2 ani, acest curs reprezintă o formare de bază pentru cei care își doresc o carieră în domeniu, și conține elemente despre principiile scouting-ului, bazele analizei colective și individuale, necesitatea analizei în fotbalul de azi.
PUBLIC ȚINTĂ
Acest curs este conceput pentru începători, pentru oricine este pasionat de fotbal și dorește să-și transforme această pasiune în job. În egală măsură cursul este oportunitate bună pentru cei care deja activează în domeniul fotbalistic dar care vor să se specializeze pe această nișă (antrenori, analiști, etc).
STRUCTURĂ CURS
- Ce este fotbalul? Deși este o întrebare care pare banală este cea care pune bazele înțelegerii fenomenului fotbalistic.
- Fazele jocului – este important ca înainte de a vorbi despre scouting să învățăm să identificăm specific ceea ce observăm. Prin acest mod reușim să punem bazele un limbaj comun.
- Analiza adversarului – este important să învățăm să identificăm tiparele jocului colectiv până să ajungem la procesul mai amănunțit al analize individuale.
- Analiza echipei proprii – este necesar să ne raportăm la propria echipă atât în în sens colectiv cat și în sens individual pentru a identifica diferențele între momentul în care ne aflăm și o analiza unui moment viitor care ne poate prezenta un nivel de progres.
- Scouting – bazele scoutingului de jucatori. Formarea de rapoarte inițiale și detaliate despre performanța individuală
Cursanții vor primi, la finalul celor 2 zile de curs, o temă legată de analiza video și rapoartele de scouting.
Doar după realizarea acestei tema, cursanții pot primi o diplomă emisă de Academia Națională de Fotbal care să ateste absolvirea acestui curs.
LECTOR
Cursul va fi livrat de Gabriel Glăvan, fost Director Sportiv și Head of Scouting, cu experiență ca Analist Video la Echipa Națională U21 și lector în cadrul Școlii Federale de Antrenori pentru licențele UEFA. De asemenea, alți scouteri vor fi invitați ca guest speakers la această formare.
CALENDAR ÎNSCRIERI:
- 8-15 octombrie 2024 – doritorii se pot înscrie prin formularul de mai jos
- 15 octombrie 2024 – anunțare listă scurtă de participanți selectați
- 22-23 octombrie / 26-27 octombrie 2024 – START curs
CALENDAR SESIUNI DE CURS:
Datorită cererii mari pentru acest tip de formare, vom organiza în aceași săptămână 2 cursuri (vă puteți înscrie la una din cele 2 sesiuni).
- CURSUL 1 – MARȚI-MIERCURI, 22-23 octombrie – 09.00-17.00 în fiecare zi
- CURSUL 2 – SÂMBĂTĂ-DUMINICĂ, 26-27 octombrie – 09.00-17.00 în fiecare zi
LOCAȚIE CURS:
Cursul va fi organizat în format FIZIC, la sediul FRF, sala Nicolae Dobrin.
Adresă: str. Șerbănică Vasile, nr. 12, Sector 2, București.
COST:
Costul acestui curs este de 890 lei. Plata se va face în contul Academiei Naționale de Fotbal după anunțarea listei finale de participanți selectați.
IMPORTANT
- Numărul de participanți este limitat la 40 pentru fiecare workshop, aplicațiile urmând a fi selectate în baza răspunsurilor din formularul de înscriere. În cazul departajării, vor avea prioritate reprezentanții cluburilor afiliate FRF și cei care lucrează în departamentul de scouting al unui club, dar și motivația exprimată în formularul de înscriere.
- Diploma pe care o primiți la finalul cursului, emisă de Academia Națională de Fotbal, atestă că voi ați trecut prin această formare și știți să aplicați cele învățate practic (certificăm asta prin tema pe care trebuie să o trimiteți). Un club nu vă poate angaja doar în baza acestei diplome, însă are certitudinea din partea ANF că aveți un minim de cunoștințe necesare.
- Mulți din absolvenții acestui curs sunt fie antrenori care aplică cunoștințele în slujba clubului, pentru identificarea de talente, fie persoane care doresc să înceapă o carieră în domeniu, și de cele mai multe ori încep ca voluntari la un club.
Alege sesiunea de curs la care vrei să te înscrii:
Academia Națională de Fotbal FRF (ANF) educă specialiștii și organizațiile sportive pentru a dezvolta în mod sustenabil fotbalul românesc. Lansată în 2021, ANF își propune să devină cel mai important livrator de programe educaționale în sport din România, furnizând un model organizațional pentru sportul local. Cursurile sunt destinate atât sportivilor și specialiștilor care lucrează direct cu aceștia, cât și profesioniștilor din afara terenului de joc, care se ocupă de managementul sportiv, marketing, voluntariat, șamd.