ATELIER: Cum arată o implicare optimă din partea părinților în viața unui copil care practică fotbalul

Federația Română de Fotbal organizează, în premieră în acest sezon competițional, un atelier despre suportul mental care trebuie acordat tinerilor fotbaliști, cu tematica Cum arată o implicare optimă din partea părinților în viața unui copil care practică fotbalul.

Livrat prin ANF (Academia Națională de Fotbal), cursul este primul pas dintr-o serie de ateliere care vor urma în 2023 și vor detalia diverse moduri de suport mental pentru tinerii sportivi. Totodată, acest atelier este parte din planul de implementare a Strategiei Tehnice a Fotbalului Românesc 2021-2026, strategie care pune în centrul ei jucătorul și care își propune să îl dezvolte din punct de vedere FIZIC, TACTIC, TEHNIC cât și MENTAL.

CÂND?

  • 25 mai, joi, 17.00-20.00

PUBLIC ȚINTĂ

Atelierul este dedicat părinților implicați, care vor să aibă o contribuție pozitivă în viața sportivului.
Pentru acest atelier nu este deosebit de importantă vârsta copilului ci mai degrabă, anii de când practică fotbalul. Astfel, părinții care au un copil care practică de mai mult de cinci ani (+5 ani de experiență în sport) fotbalul vor beneficia în mod deosebit de participarea la acest atelier. 

Temele care vor fi abordate în acest atelier sunt:

  • Stabilirea unui nivel optim de implicare din partea părinților
  • Continuumul dintre părinte sub-implicat și părinte supra-implicat
  • Sarcinile unui părinte al unui sportiv care practică fotbalul
  • Consecințele negative pentru fotbaliști atunci când implicarea este nepotrivită
  • Consecințele pozitive pentru fotbaliști atunci când implicarea este optimă
  • Evoluția implicării părinților în funcție de vârsta sportivului
  • Impactul practicării fotbalului asupra vieții de familie
  • Calibrarea nivelului implicării părintelui la nivelul implicării sportivului
  • Moment pentru întrebări și răspunsuri la situațiile prezentate de părinți

LECTOR

Cursul este construit și livrat de către Andrada Vincze, specialist în psihologie sportivă aplicată (acreditare oferită de Federatia Europeană de Psihologie Sportivă) și doctorand al Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea București.
O categorie importantă din clienții săi o constituie sportivii de performanță de toate vârstele, incluzând un număr substanțial de sportivi din loturile olimpice sau din primele ligi din întreaga Europă. De asemenea, între 2017 și 2018 a fost psihologul Echipei Naționale de Fotbal – Tineret a României. Andrada este fondator la Happy Champions, o platformă prin care livrează ateliere părinților sportivilor pentru a facilita performanța și bunăstarea sportivilor.

CALENDAR ÎNSCRIERI:

  • 15 mai-22 mai – doritorii se pot înscrie prin formularul de mai jos
  • 23 mai – anunțare listă scurtă de participanți selectați
  • 25 mai – start curs

CALENDAR ATELIER:

  • 25 mai, joi, 17.00-20.00

Cursul va fi organizat în întregime ONLINE, prin platforma ZOOM, pentru a permite accesul mai ușor la această formare pentru părinți din toată țara.

COST:

Costul acestui curs este de 150 de lei. Plata se va face în contul Academiei Naționale de Fotbal după anunțarea listei finale de participanți selectați (din 23 mai).


IMPORTANT – Numărul de participanți este limitat la 30, aplicațiile urmând a fi selectate în baza răspunsurilor din formularul de înscriere legate de motivația de participare. Ne propunem un atelier interactiv, în care să avem un dialog cu participanții, de aceea preferăm un grup mic de participanți, pentru a nu altera calitatea procesului.


Alte noutăți