Reînnoire UEFA PRO

Detalii

Dorim să vă aducem la cunoștință prevederile noii ediții ale Convenției UEFA a Antrenorilor 2020, referitoare la procesul de reînnoire a cardurilor de licență UEFA, dat fiind faptul că un astfel de document are o perioadă de valabilitate de doar 3 ani. 

Pentru ca un card de licență UEFA să fie reînnoit, antrenorul deținător al cardului trebuie să participe la minim 15 ore de formare profesională continuă (3 cursuri de perfecționare a câte 5 ore fiecare) pentru nivelul fotbalului căruia i se adresează (fotbal de bază, amator, elită, profesionist) pe parcursul celor trei ani de valabilitate.

Pentru a veni în întâmpinarea Federațiilor naționale în efortul de a putea asigura perfecționarea antrenorilor licențiați în vederea reînnoirii licențelor, UEFA a permis ca pe durata pandemiei Covid-19 acțiunile de perfecționare în vederea reînnoirii licențelor să poată fi efectuate și ONLINE. Dacă situația națională generală privind pandemia Covid-19 permite, UEFA poate decide ca acțiunile de perfecționare în vederea reînnoirii licențelor UEFA să reînceapă a se desfășura face-to-face, cu două părți distincte: prima teoretică, a doua practică, însumate la 5 (cinci) ore pentru o acțiune.

Conform reglementării propuse de UEFA pentru perioada de pandemie, SFA organizează cursuri de perfecționare ONLINE, pentru antrenorii posesori de licență UEFA Pro.

Calendar

Invitatul SFA pentru susținerea urmatoarelor cursuri de perfecționare este Massimo Luchesi, unul dintre lectorii străini cu care SFA colaborează în procesul de licențiere UEFA PRO.  

Tema și datele de desfășurare ale următoarelor cursuri sunt următoarele:

  1. Game model: build up and develop the action against the ultra-pressing and medium pressing of the opponent. Modelul de joc: Construcția și dezvoltarea acțiunilor contra pressing-ului foarte avansat și pressing-ului la mijlocul terenului al adversarului. – 28 MARTIE
  2. Game model: build-up and develop the action against the defensive pressing of the opponent (how to win the opposition of the “bus”: opportunity, movements, combinations against a team that stay and wait in the last third). Modelul de joc: Construcția jocului și dezvoltarea acțiunilor de atac contra pressing-ului adversarului în zona sa defensivă (cum să învingi opoziția ,,autobuzului”: oportunități, mișcări, combinații contra unei echipe care stă și așteaptă în treimea defensivă). – 29 MARTIE

Când – 28-29 MARTIE 2022  (luni și marți).
Cursul va începe la ora 13:00 și se va termina la ora 15:30, în ambele zile.

Structura unui webinar:

  1. Ziua 1 (2,5h):
    Prezentare a temei principale (de exemplu, reguli, principii și situații “Construcție din spate” și eventual discuții despre subiect la sfârșitul sesiunii);
  2. Ziua 2 (2,5h):
    Cum să antrenăm ”tema/subiectul” prezentat ziua trecută (sumarizare a metodologiei și exercițiilor în 45′ maximum iar după această activitate prezentare puncte de vedere și exerciții ale antrenorilor în Camera de lucru)

Suplimentar

Este important pentru fiecare dintre antrenorii cu licenta UEFA Pro care doresc sa participe la aceste acțiuni să cunoasca cu exactitate numărul de ore necesar pentru reînnoirea licentei. În acest sens,  în afară de informațiile pe care le vor primi cu ocazia participării la cursuri, exista și posibilitatea de a se informa telefonic direct la SFA la dl. Răzvan Popescu.
Telefon: 0744847088
E-mail: razvan.popescu@frf.ro

Pașii necesari pentru înscrierea la cursul de perfecționare UEFA PRO:

  1. Accesați link-ul de înscriere de la una din acțiunile de mai sus pentru a bifa participarea la unul din cursuri

Dacă observați că pe formularul de înscriere online nu mai puteți bifa poziția aleasă, înseamnă că cele 40 de locuri sunt ocupate deja, așa că încercați una din celelalte date disponibile în site-ul nostru.

2. Dupa inscriere veți primi din partea SFA, pe adresa dvs de e-mail, toate instructiunile pentru participare la curs.

Vă mulțumim!

Alte noutăți

Curs Plan de Tranziție post-carieră jucători

Curs Plan de Tranziție post-carieră jucători

UPDATE - perioada de înscrieri a fost prelungită, urmând ca acest curs să se desfășoare în toamna anului 2022. Vom reveni cu detalii despre calendarul de admitere pe această pagină. Federația Română de Fotbal organizează, prin ANF și în parteneriat cu UEFA Academy,...