Reînnoire UEFA PRO

Detalii

Dorim să vă aducem la cunoștință prevederile noii ediții ale Convenției UEFA a Antrenorilor 2020, referitoare la procesul de reînnoire a cardurilor de licență UEFA, dat fiind faptul că un astfel de document are o perioadă de valabilitate de doar 3 ani. 

Pentru ca un card de licență UEFA să fie reînnoit, antrenorul deținător al cardului trebuie să participe la minim 15 ore de formare profesională continuă (3 cursuri de perfecționare a câte 5 ore fiecare) pentru nivelul fotbalului căruia i se adresează (fotbal de bază, amator, elită, profesionist) pe parcursul celor trei ani de valabilitate.

Pentru a veni în întâmpinarea Federațiilor naționale în efortul de a putea asigura perfecționarea antrenorilor licențiați în vederea reînnoirii licențelor, UEFA a permis ca pe durata pandemiei Covid-19 acțiunile de perfecționare în vederea reînnoirii licențelor să poată fi efectuate și ONLINE. Dacă situația națională generală privind pandemia Covid-19 permite, UEFA poate decide ca acțiunile de perfecționare în vederea reînnoirii licențelor UEFA să reînceapă a se desfășura face-to-face, cu două părți distincte: prima teoretică, a doua practică, însumate la 5 (cinci) ore pentru o acțiune.

Conform reglementării propuse de UEFA pentru perioada de pandemie, SFA organizează cursuri de perfecționare ONLINE, pentru antrenorii posesori de licență UEFA Pro.

Calendar

Invitatul SFA pentru susținerea urmatoarelor cursuri de perfecționare este Massimo Luchesi, dânsul fiind actualmente unul dintre lectorii straini cu care SFA colaborează în procesul de licențiere UEFA Pro.  

Tema și datele de desfășurare ale următoarelor cursuri sunt următoarele:

 1. The mansion of the coach of the first team (adult): priority and activities (including the main part of “Game model: how to build the identity”).
  Rolul antrenorului primei echipe (adulți): priorități și activități
  Modelul de joc: Cum să construiești identitatea echipei

Când – 7-8 Iunie 2021  (luni și marți).
Cursul va începe la ora 13:00 și se va termina la ora 15:30, în ambele zile.

2. Game model: build up and develop the action against the ultra-pressing and medium pressing of the opponent.
Modelul de joc: Construcția și dezvoltarea acțiunilor contra pressing-ului foarte avansat și pressing-ului la mijlocul terenului al adversarului.

Când – 5-6 Iulie 2021 (luni și marti).
Cursul va începe la ora 13:00 și se va termina la ora 15:30, în ambele zile.

3. Game model: build-up and develop the action against the defensive pressing of the opponent (how to win the opposition of the “bus”: opportunity, movements, combinations against a team that stay and wait in the last third).
Modelul de joc: Construcția jocului și dezvoltarea acțiunilor de atac contra pressing-ului adversarului în zona sa defensivă (cum să învingi opoziția ”autobuzului”: oportunități, mișcări, combinații contra unei echipe care stă și așteaptă în 3-mea defensive).  

Când – 30-31 August 2021 (luni și marți)
Cursul va începe la ora 13:00 și se va termina la ora 15:30, în ambele zile.

4. Game model: win the ball with the medium, offensive and ultra-offensive pressing.
Modelul de joc: Cum să câștigăm mingea cu pressing în 3-mea medie, 3-mea ofensivă și foarte aproape de poarta adversă.

Când – 4-5 Octombrie 2021 (luni și marți)
Cursul va începe la ora 13:00 și se va termina la ora 15:30, în ambele zile.

5. Game model: the organization of the defensive line 
Modelul de joc: Organizarea liniei defensive.

Când – 8-9 Noiembrie 2021 (luni și marți)
Cursul va începe la ora 13:00 și se va termina la ora 15:30, în ambele zile.

6. How to manage the cycle of the week in a professional team (including the main part of “How to profile the characteristics of the opponent and to prepare the strategy of the game”).
Cum să gestionezi ciclul săptămânal într-o echipă profesionistă (incluzând partea principală a ”Cum să profilăm caracteristicile adversarului pentru a pregăti strategia de joc”).

Când – 7-8 decembrie 2021 (luni și marți)
Cursul va începe la ora 13:00 și se va termina la ora 15:30, în ambele zile.

7. Tranziția pozitivă și tranziția negativă.

Când – 20-21 decembrie 2021 (luni și marți)
Cursul va începe la ora 13:00 și se va termina la ora 15:30, în ambele zile.

Vă informăm că pentru fiecare curs este alocat un numar maxim de 40 de locuri.
Pentru înscrierea la oricare dintre aceste cursuri principiul de ocupare al locurilor este: ”Primul venit, primul servit”.

Structura unui webinar:

 1. Ziua 1 (2,5h):
  Prezentare a temei principale (de exemplu, reguli, principii și situații “Construcție din spate” și eventual discuții despre subiect la sfârșitul sesiunii);
 2. Ziua 2 (2,5h):
  Cum să antrenăm ”tema/subiectul” prezentat ziua trecută (sumarizare a metodologiei și exercițiilor în 45′ maximum iar după această activitate prezentare puncte de vedere și exerciții ale antrenorilor în Camera de lucru)

Suplimentar

Este important pentru fiecare dintre antrenorii cu licenta UEFA Pro care doresc sa participe la aceste acțiuni să cunoasca cu exactitate numărul de ore necesar pentru reînnoirea licentei. În acest sens,  în afară de informațiile pe care le vor primi cu ocazia participării la cursuri, exista și posibilitatea de a se informa telefonic direct la SFA la dl. Răzvan Popescu.
Telefon: 0744847088
E-mail: razvan.popescu@frf.ro

Pașii necesari pentru înscrierea la cursul de perfecționare UEFA PRO:

 1. Accesați link-ul de înscriere de la una din acțiunile de mai sus pentru a bifa participarea la unul din cursuri

Dacă observați că pe formularul de înscriere online nu mai puteți bifa poziția aleasă, înseamnă că cele 40 de locuri sunt ocupate deja, așa că încercați una din celelalte date disponibile în site-ul nostru.

2. Dupa inscriere veți primi din partea SFA, pe adresa dvs de e-mail, toate instructiunile pentru participare la curs.

Vă mulțumim!

Alte noutăți